Україна і Африка

Слайд 2

УКРАЇНА І АФРИКА Україна співпрацює з різними континентами світу. Серед них

УКРАЇНА І АФРИКА

Україна співпрацює з різними континентами світу. Серед

них і Африка. Абсолютна більшість африканських країн визнали Україну як незалежну державу і встановили з нею дипломатичні відносини. Проте лише в Алжирі, Єгипті, ПАР діють українські посольства. У більшості інших країн Африки українські дипломати були акредитовані по сумісництву, що свідчить про низький рівень налагодження відносин з африканськими країнами.
Слайд 3

АФРИКА

АФРИКА

Слайд 4

ТОРГОВЕЛЬНІ КОНТРАКТИ З АФРИКОЮ Безпосередні торговельні контакти встановлені лише з обмеженою

ТОРГОВЕЛЬНІ КОНТРАКТИ З АФРИКОЮ

Безпосередні торговельні контакти встановлені лише з обмеженою кількістю

північно африканських держав. Переважну більшість товарів, вироблених на Африканському континенті, Україна закуповує на міжнародних біржах. В цілому пряма торгівля України з Африкою не перевищувала за роки незалежності 2–3 відсотків загального обсягу товарообігу.
Слайд 5

ЕКОНОМІЧНИЙ АСПЕКТ ІНТЕРЕСІВ УКРАЇНИ Якщо говорити про економічний аспект інтересів України,

ЕКОНОМІЧНИЙ АСПЕКТ ІНТЕРЕСІВ УКРАЇНИ

Якщо говорити про економічний аспект інтересів України,

то Африканський континент поки що нещільно інтегрований у глобальну економіку і його роль у світовій торгівлі вимірюється кількома відсотками, це величезний ринок, який не варто ігнорувати. Зважаючи на те, що найважливішою складовою реальної торговельно–економічної політики України повинна бути цілеспрямована інтеграція країни у світове господарство на основі нарощування обсягів вивезення готової продукції на світовий ринок, розвиток співробітництва з африканськими країнами мав би стати стратегічним завданням.
Слайд 6

УКРАЇНА І АФРИКА Після розпаду Радянського Союзу сировинна база української економіки

УКРАЇНА І АФРИКА

Після розпаду Радянського Союзу сировинна база української економіки

значно звузилася. Скоротилися обсяги надходжень матеріалів, життєво важливих для переробного сектору, зазнали істотних змін як умови їх постачання, так і якісні характеристики. В Україні немає достатньої кількості марганцевих і хромових руд, барію, деяких інших корисних копалин. Слабко організована база з переробки свинцю, цинку, танталу.